23 Ağustos 2015 Pazar

Beyin faaliyetlerini aktif tutmak için

Beynimiz aldığımız enerjinin %20'sini harcar.Vücudumuzun sağlıklı kalabilmesi için evde hazırlanan doğal ve katkısız besinler tercih edilmeli,sebze,meyve ve baharatlar soframızdan eksik edilmemelidir.

Havuç:Belleği kuvvetlendirir.Beyin metabolizmasını canlandırır.Ezber çalışırken,yağ içinde havuç yenmesi tavsiye edilir.

Kırmızı biber:Özellikle acı ve çiğ yenmelidir.Vücutta mutluluk hormonu olan edorphin'in salgılanmasını tetikler.solunum yollarını açar.

Çilek:Önemli bir stres gidericidir.Çileklerdeki potasyum ve antioksidanların tansiyonu düzenlediği görülmüştür.Çeşitli hormon faaliyetlerinde de etkisi vardır.Sigaranın olumsuz etkilerini azaltır.

Muz:Mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olur.İçindeki potasyum tansiyonu dengeler.Kalbe ve kas sistemine yararlıdır.Bağırsak hareketlerine yardım eder.

Soğan:Kanı sulandırır,yorgunluk gidericidir.Beynin daha fazla oksijen almasını sağlar.Etkili bir antioksidandır.

Domates:İçindeki likopen ve selenyum kanseri önlemede çok etkilidr.Pişmiş domates çiğ domatese nazaran daha faydalıdır.

Brokoli ve Brüksel lahanası:Kanseri önleyici kimyasallar vardır.Haftada iki defa  bu sebzelerden yiyenlerde kanser riskinin %50 azaldığı saptanmıştır.

Kayısı:Kan yapıcıdır,cilt ve saçlar için gereklidir.Karaciğer dostudur.Kanseri önleyici karotenoid kaynağıdır.

Üzüm:Böbreklerin çalışmasını uyarır.Kalp atışlarını düzenler,karaciğeri temizler.Siyah üzümün kabukları ve çekirdeği hücre yenileyicidir.

Kavun:Uykusuzluğa iyi gelir.Bağırsakları çalıştırır.Cilt kanserine karşı koruyucudur.

Karpuz:Kabukları çinko ihtiva eder.Böbrekleri temizler.

Kiraz:Kolesterolü düşürür,sapları idrarı söktürür.Fazlası aspirin etkisi yapar.

İncir:Bağırsakları çalıştırır,enerji verir.

Elma:Kalp dostudur.Böbrekleri temizler,bağırsakların faaliyetlerini düzenler,sindirim rahatsızlıklarına bire birdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder