Beynimiz aldığımız enerjinin %20'sini harcar.Vücudumuzun sağlıklı
kalabilmesi için evde hazırlanan doğal ve katkısız besinler tercih
edilmeli,sebze,meyve ve baharatlar soframızdan eksik edilmemelidir.
Havuç:Belleği kuvvetlendirir.Beyin metabolizmasını canlandırır.Ezber çalışırken,yağ içinde havuç yenmesi tavsiye edilir.
Kırmızı biber:Özellikle acı ve çiğ yenmelidir.Vücutta mutluluk hormonu olan edorphin'in salgılanmasını tetikler.solunum yollarını açar.
Çilek:Önemli
bir stres gidericidir.Çileklerdeki potasyum ve antioksidanların
tansiyonu düzenlediği görülmüştür.Çeşitli hormon faaliyetlerinde de
etkisi vardır.Sigaranın olumsuz etkilerini azaltır.
Muz:Mutluluk
hormonu salgılanmasına yardımcı olur.İçindeki potasyum tansiyonu
dengeler.Kalbe ve kas sistemine yararlıdır.Bağırsak hareketlerine yardım
eder.
Soğan:Kanı sulandırır,yorgunluk gidericidir.Beynin daha fazla oksijen almasını sağlar.Etkili bir antioksidandır.
Domates:İçindeki likopen ve selenyum kanseri önlemede çok etkilidr.Pişmiş domates çiğ domatese nazaran daha faydalıdır.
Brokoli ve Brüksel lahanası:Kanseri önleyici kimyasallar vardır.Haftada iki defa bu sebzelerden yiyenlerde kanser riskinin %50 azaldığı saptanmıştır.
Kayısı:Kan yapıcıdır,cilt ve saçlar için gereklidir.Karaciğer dostudur.Kanseri önleyici karotenoid kaynağıdır.
Üzüm:Böbreklerin
çalışmasını uyarır.Kalp atışlarını düzenler,karaciğeri temizler.Siyah
üzümün kabukları ve çekirdeği hücre yenileyicidir.
Kavun:Uykusuzluğa iyi gelir.Bağırsakları çalıştırır.Cilt kanserine karşı koruyucudur.
Karpuz:Kabukları çinko ihtiva eder.Böbrekleri temizler.
Kiraz:Kolesterolü düşürür,sapları idrarı söktürür.Fazlası aspirin etkisi yapar.
İncir:Bağırsakları çalıştırır,enerji verir.
Elma:Kalp dostudur.Böbrekleri temizler,bağırsakların faaliyetlerini düzenler,sindirim rahatsızlıklarına bire birdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder